روغن  آرگان، به طور طبیعی از هسته میوه درخت آرگان استخراج می‌شود. این روغن،  سرشار از انواع ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌­ها است و به همین دلیل نیز  فواید زیادی در استفاده از آن برای پوست و مو ذکر شده است.

خواص روغن آرگان

خواص روغن آرگان برای پوست و مو

قرن­‌ها است که روغن آرگان (Argan oil) به عنوان یکی از روغن‌های اصلی در زندگی مردم مراکش استفاده می‌شود. جدا از خواص روغن آرگان که در این مطلب از مجله دلتا به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، این روغن طعم و بویی مطلوب به غذا می‌دهد و در  آشپزی نیز قابل استفاده است. از خواص روغن آرگان برای ساخت محصولات آرایشی  و دارویی نیز استفاده می‌شود.

فواید روغن آرگان

روغن آرگان اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد

دیگر  خاصیت روغن آرگان، وجود ویتامین E در آن است که باعث می‌شود برای پوست و  مو بسیار مناسب باشد. ویتامین E، ویتامینی است که به عنوان آنتی اکسیدان  عمل کرده و باعث ارتقای سلامت می‌گردد.

تقویت سلامت قلب

همانطور  که گفتیم، روغن آرگان منبع خوبی از اولئیک اسید، اسید چرب امگا ۹ است.  اولئیک اسید که در آووکادو و روغن زیتون نیز وجود دارد، اثرات مثبتی بر  سلامت قلب و عروق می‌گذارد.

در بعضی  مطالعات دیده شده است که مصرف روزانه ۱۵ گرم روغن آرگان، می‌تواند سطح  کلسترول بد خون یا همان LDL را پایین بیاورد و همچنین با وجود داشتن آنتی  اکسیدان‌ها، خطر بیماری‌های قلب و عروق را کاهش دهد.

کاهش علائم پیری پوست

روغن آرگان به دلیل خواص بی‌­شماری که دارد، به ترکیب محبوب بسیاری از شرکت‌های آرایشی و مراقبت پوستی تبدیل شده است.

تسریع بهبود زخم

بعضی  مطالعات انسانی نشان می‌دهد روغن آرگان چه به صورت خوراکی مصرف یا اینکه  مستقیماً روی پوست استفاده شود، در افزایش الاستیسیته و آب‌رسانی پوست  خانم‌های یائسه موثر است.

روغن آرگان

پیشگیری و درمان ترک‌های پوستی

این  روغن از قدیم الایام برای درمان و پیشگیری از ترک‌های پوستی استفاده  می‌شده است. هر چند در این زمینه هنوز مدارک اثبات شده وجود ندارد.

به  هرحال طی مطالعات گوناگون اثر این روغن بر کاهش التهاب پوست ثابت شده است و  این شاید دلیلی بر استفاده مردم از این روغن برای درمان استرچ مارک و  انواع ترک‌های پوستی باشد.

درمان آکنه

بعضی منابع ادعا می‌کنند که دیگر خاصیت روغن آرگان برای پوست، در درمان آکنه است.

در این مورد هنوز منابع علمی محکمی وجود ندارد؛ با این حال، به نظر می‌رسد خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی روغن آرگان برای پوست،  بتواند قرمزی و تحریک ناشی از آکنه را تسکین دهد. البته باید بدانید که  اگر آکنه‌های شما هورمونی باشند، این روغن کمک زیادی نمی‌کند. البته باید  بدانید که اگر آکنه‌های شما هورمونی باشند، این روغن کمک زیادی نمی‌کند.

استفاده برای پوست

از  این روغن به طور مستقیم برای جلوگیری از خشکی پوست و افزایش شادابی آن  استفاده می‌شود؛ اما در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مثل لوسیون‌ها و  کرم‌ها نیز کاربرد دارد.

شما می‌توانید این روغن را به صورت مستقیم روی هر قسمتی از پوست خود بزنید.

ما پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا کمی از آن را تست کرده تا در صورت داشتن آلرژی به این روغن ، متوجه شوید.

مو

مصرف روغن آرگان برای مو

می توانید روغن آرگان را با استفاده از قطره چکان روی دست و یا مو بچکانید و استفاده کنید .

این روغن را می‌توانید روی ریشه یا ساقه موهای آسیب­ دیده و خشک بزنید تا آبرسانی شده، شکنندگی آن کاهش یافته و کمتر وز شود.

اگر دقت کرده­ باشید بعضی از شامپوها یا نرم کننده‌های موی سر نیز حاوی این روغن هستند.